Dankwoord Mannenkoor St.Remigius Klimmen(voorzitter Henk Spit)

Klimmen 1 juni 2016

 

 

Beste Harrie,

 

 

 

Als voorzitter van het mannenkoor St Remigius te Klimmen wil ik je toch ook schriftelijk bedanken voor de door jou verzorgde koorscholing.

 

Initieel afgesproken voor een veel kleinere groep, maar ons verzoek door jou groothartig opgepakt en met steeds rond de 20 deelnemers heb je de scholingsavonden ingevuld. Grote klasse.

 

Vanaf het eerste ogenblik had je een absoluut overwicht, hetgeen steeds meer gestalte kreeg door de zaken die je vocaal en in woord en klank aan de orde stelde.

 

Eenieder was hooglijk verbaasd en vervolgens zeer geïnteresseerd over de specifieke technieken  die je ons hebt geleerd om het stemgebruik te verbeteren..

 

Natuurlijk werd er aan jouw verstand getwijfeld toen je meedeelde dat we de volgende keer een fles en een kurk moesten meebrengen en dat dan door een slangetje in een half met water gevuld flesje hele liederen bubbelend en of gezongen ten gehore moesten worden gebracht. Echter de uiteindelijke resultaten waren er naar.

 

Zo ook het tegen elkaar aan zingen, gebruikmakend van een stethoscoop waarbij je , als de kennis die je wilde overbrengen niet  voldoende overkwam, er niet voor schroomde twee of drie zangers te gebruiken die de beoogde leerling ( in rij achter elkaar) moesten toezingen.

 

Dat we allemaal jaloers waren op jouw fenomenale stem en orgelspel al of niet geprogrammeerd moge duidelijk zijn. Ook hier Grote klasse.

 

Opmerkelijk was de korte spanne tijds die je nodig had om ons allen het Afrikaanse nummer te leren dat 11 juni gezamenlijk tijdens ons concert ten gehore wordt gebracht. Jouw inzicht in de zwakke plekken en de daarop volgende oefeningen om dit onder de knie te krijgen was van een dusdanige eenvoud dat veel dirigenten hiervan kunnen leren denk ik.

 

 

Ik wil afsluiten met hetgeen je qua persoon  en qua persoonlijkheid bij eenieder hebt bereikt te weten dat we met plezier naar de scholingsavonden zijn gekomen en het jammer vinden dat de koorscholing voorbij is.

 

Ik heb je toegezegd dat het bestuur van het mannenkoor St Remigius het zeker in overweging gaat nemen om jou uit te nodigen voor een soortgelijke sessie voor het hele koor.

 

Harrie nogmaals bedankt, veel succes en graag tot ziens

 

 

Met vriendelijke groeten,

 

 

Henk Spit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *