Wie zijn wij

Harrie Spronken

Harrie Spronken
Harrie Spronken

Geboren in Sittard (`56),  Studeerde zang, piano en schoolmuziek aan de conservatoria van Maastricht en Luik.

Tussen 1996 en 2014 gaf hij anatomie en methodiek zang aan het Maastrichts conservatorium.  Als solist verleende hij zijn medewerking bij verschillende oratoria(o.a. Nederlandse première van Penderecki`s Te Deum, Maria Verspers van Monteverdi o.l.v. Philippe Herreweghe. Een kleine 30 jaar werkte hij als dirigent voor de Limburgse Koorschool Cantarella, Limburgse Koorschool Cantarella  zijn levenswerk. Verder verrichte hij pionierswerk op het gebied van koorscholing, componeerde een oeuvre voor kinderkoor.

Vanaf september 2014 staat hij samen met Marjo Noordzij aan het hoofd van de Stichting Singsting(zingenleerjewel.nl), een Stichting die iedereen een kans wil bieden om te leren zingen.

Harrie Spronken geeft verder zangles, pianoles  en koorscholing bij Artamuse.

In juli 2011 ontving hij de Limburgse Koorprijs. Sinds 2012 houdt Harrie Spronken zich intensief bezig met het wel en wee van de ouder wordende stem.

 

Marjo Noordzij

Marjo Noordzij
Marjo Noordzij

 

Marjo Noordzij ( 1954), geboren in Pernis (Rotterdam)

Actief voor de stichting m.b.t.: management, organisatie- en communicatie. (Stress)counselling. Interviews.

Vanaf september 2014 samen met Harrie Spronken aan het hoofd van Stichting Singsting(zingenleerjewel.nl), een Stichting die iedereen een kans wil bieden om goed te leren zingen.

 

Doelstellingen van de stichting:

 

  • de klassiek-vocale kunst onder amateurs te stimuleren, activeren, onderwijzen en waar mogelijk in te zetten voor het welzijn van de geestelijk- en lichamelijke gezondheid van de mens en ter behoud van dit stukje cultureel erfgoed.
  • waar het zangonderwijs betreft de educatieve vorming toe te passen volgens de regels van klassieke zang, met het daarbij behorende klankidioom.
  • het (helpen) verwezenlijken van tradities en condities van klassieke muziek en zang in het bijzonder en voorop gesteld.
  • de klassiek-vocale-amateurkunst in te zetten voor het kweken en stimuleren van interesse op dit gebied, o.a. door het geven van uitvoeringen en informatie over dit deel cultureel erfgoed.
  • waar mogelijk de kwaliteit van geestelijke en lichamelijke gezondheid te optimaliseren door gebruikmaking van muziek als instrument.
  • het organiseren van evenementen die aan het ten doel gestelde voldoen.
  • ambitie om de gestelde doelen voor alle lagen van de bevolking mogelijk te maken, binnen haar werkgebied.
  • Waar mogelijk mensen met elkaar te verbinden door gebruikmaking van muziek als instrument.

Neem contact met ons op via onderstaand formulier:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *